ROKI

FI KVA & MVA  Biehkan Kaiku s. 14.4.2002

"ROKI"
 
Flattimestari 2006 (finaalissa myös vuosina 2010 ja 2011), SM-nome 3. 2006,

 
 
i. Pohj KVA Hinnared`s Nitro
e. FIN K&MVA Vikkeri Peggy
Kasv. Jori Saastamoinen Mäntsälä
Om. Katja Sikala, Haapajärvi


Roki omaa hyvin anteeksi antavan luonteen ja sallii kouluttajaltaan virheitä, tai ainakin ne paikattiin nomessa suurella työmotivaatiolla ja innolla. Uran alkutaival eteni hienosti, kunhan kerkesi päästää narusta irti  niin tehtävät kokeissa treeneissä suoritettiin. Myöhemmässä vaiheessa tämä hieman kostaatui, kun pohjatyöt oli tehty hepposesti ja koiraa oli lämmitetty tarpeettomasti treenatessa. Eli ongelmaksi voittajaluokassa, ensimmäisen tolpan jälkeen tuli yhteistyön puute, lähinnä minun ja Rokin välillä ja ohjaustehtävässä yleensä tuotiin jokin muu kuin toivottu riista. Se meni katsos niin, että Roki sanoo "hei beibe, kyllä mä tiiän, oo sä hiljaa...:)" Onneksi Jori lupautui ohjaamaan Rokia ja myöhemmin myös Tomi ja Tapsa. Harvalla koiralla taitaa olla voittajaluokan 1-tulokset kaikki eri ohjaajien kanssa :)

Metsästys harrastuksen aloitin, koska näin miten koira nauttii kun hän pääsee kaislikoihin lintuja perkaamaan, ja mukaan metsälle.  Ehkä jotain innosta kertoo, kun Roki kerran lenkillä katosi näköpiiristä ja lopen löytyi sotaharjoitusten keskeltä, siellä se istui rivin jatkona "passissa", tähysi taivaita, sillä olihan sotilailla rynkyt ja "kurkkusaalaatti"-puvutkin päällä, tottakai täällä metsästetään ;D

Kauniskin hän on. Ehkä kaulaa saisi olla enemmän, mutta muuten sopii minun silmääni: on sopivan kokoinen (alle 60cm) kevyt, hyvä turkki eikä mitään liioiteltua. Muotovalion arvo Rokille suotiin yli 10 vuotiaana, 10 varasertin jälkeen, tämä oli työvoitto.

Roki on edelleen melkein 12 vuotiaana hyvässä kunnossa, eikä sillä suurempia vaivoja ole onneksemme ollut. Edelleen lenkkeillään ja metsästellään kuten muutkin koirat. Jotain vanhan koiran merkkejäkin on näkyvissä: pohjaton nälkä, valikoiva kuulo ja ihan omat polut ;) mutta se suotakoon hänelle.

Roki on ensimmäinen koirani, varmasti elämäni THE KOIRA


 
Roki jalostus tietokannassa

Roki syksyllä 2013
1-vuotta

2006 FM-virroilla
Nome Kemi AVO1 :)
Kuva H.Mikkonen

 Kuva H.Mikkonen

Kuva H.Mikkonen 


2007

FI MVA 2012Roki ja Penn1
 
Rovaniemi 2008
 
Alo1, Oulunsalo 2003 :)

Roki ja Kuti 2008
 


Roki ja Penni Piccoliinan pytty, Finaalin vanhimmat koirat (Penni Flattimestari 2011)