maanantai 15. elokuuta 2011

Nisätulehduksen täyteinen vko2

Riiviöt


Pennut alakavat olla pian 2 vkoa vanhoja ja täytyy sanoa että raskasta on ollut. Kuti-raasu on potenut nisäänsä ja ollut tosi kipeä. Helpotusta saatiin viikonloppuna eläinlääkäriltä joka näytti oikeat otteet lypsämiselle ja Tapsa onkin kunnostautunut tässä hommassa hienosti. Eilen saatiin tulehduserite liikenteeseen! Niin ällöttävää kuin se verinenmätä-visva oli niin kyllä se omaakin rinnan puristusta helpotti! Kuti nauttii tästä kivuliaan näköisestä rintahieronnasta ja nukkui eilen toimenpiteen ajan (ja hengitti levollisesti varmaan 3 päivään). Aikaisemmin olimme käyttäneet aivan liian helliä otteita ja lypsäneet liian lyhyitä aikoja. Eritettä saatiin ulos kahteen oteeseen PALJON n. 2 tunnin yrityksen jälkeen ja nyt rinta vaikuttaa pehmeältä. Kutilla kipujen takia hieman uinahtaneet hoivavietit heräsivät kuin sormia napsauttaen (sunnuntain se melkeín seisoi pentulaatikon vierellä, katseli pentuja ja vinkui, raasu). Harmittaa, kun ei aikaisemmin osattu tätä tyhjennys tekniikkaa ja pystytty helpottamaan koiran olo aikaisemmin. Nyt nisät ovat erityistarkkailussa ja ootellaan milloin tulehtunut nisä lopullisesti paranee. Huolta aiheuttaa vielä turvotus joka on laskeutunut etujalkaan ja etujalkojen väliin. Tästä pitää vielä konsultoida eläinlääkärin kanssa, eli vielä ei olla huokaistu helpotuksesta.
Aamulla oli kyllä ihan tippalinssissä kun Kuti pötkötteli pentulaatikossa ja hoiti vauvojansa. Olisipa nämä vaikeudet jo pian takana. HUH HUH!
Camo -poika (pienin poika)
Pensselit näyttävät voivan hienosti. Olemme antaneet heille pullosta lisämaitoa viikonlopun, mutta eilen lopetimme lisäsyötön kun Kutin olo parani ja se alkoi viihtymään laatikossa paremmin. Saimme ohjeeksi lisäruokkia pentuja, jotta emo saisi aikaa ja voimia toipumiseen. 2 pentua on tällä hetkellä erityistarkkailussa löysän vatsan vuoksi, mutta kaikki ovat virkeitä ja reippaita ja ennenkaikkea ruokahalut ovat kohdallaan. Pentujen silmät alkavat avautumaan ja 2 pentua on ylittänyt 1 kg rajapyykin ;) Pennut ovat olleet tyytyväisen hiljaisia ja tuntuvat olevan autuaan tietämättömiä maailmanmurheista ympäristössä. Toivotaan nyt päästään nauttimaan tästä pentuajasta vihdoinkin!
Kiitos kaikille vinkeistä ja neuvoista sekä henkisestä tuesta.  Ja anteeksi kaikilla joita olen piinannut kysymyksillä ja puhelinsoitoilla ( luultavasti ollaan eläinlääkereiden mustalla listalla kun olen mm.soitellut 4 eri päivystävälle eläinlääkärille ja kahdelle eläinklinikalle useita kertoja...).


Kipää äitiMusta poika (isoin poika, syntyi viimeisenä, pieruna ;))

Kulta-tyttö (pieni tyttö)

Iso-Bertta (porukan köriläs)

Vielä ollaan aika rauhallisia, mutta oottakaapas..


2 kommenttia:

  1. Huh, toivottavasti voitte jo huokaista helpotuksesta ja Kutin paraneminen jatkuu nopsalla tahdilla! Rapsutukset Kutille ja pennuille. Terkkuja teille muille :o)

    VastaaPoista
  2. Onpa hyvä tietää, jos joskus käy yhtä huonosti, että teiltä löytyy ammattitaitoinen lypsäjä! Jaksamista!

    VastaaPoista