lauantai 6. elokuuta 2011

Pienet mustit saapuivat!

Kuti vrk ennen pentuja


Viimeiset viikot ovat olleet kiireistä aikaa. Ollaan muutettu paikka kuntaa, Olen aloittanut työt, lapset ovat aloittaneet päivähoidon ja Kutin pentuja ollaan odoteltu kuumeisesti ja suurella jännityksellä. Odottavan aika palkittiin illalla 3.8. kun pennut syntyivät 2 päivää ennen laskettua aikaa. Syntymän tiedettiin olevan lähellä kun edellinen yö rampattiin ulkona suolistoa tyhjentämässä ja edellinen päivä vietettiin levottomissa merkeissä. Illalla sitten rauhoituttiin ja kun Kuti rupesi tyytyväisenä nukkumaan pentuhuoneeseen ajateltiin että annetaan hänen olla rauhassa ja kerätä voimia. Tässä välissä mentiin nukuttamaan lapsia ja eipä olisi uskottu että kun ovi seuraavan kerran avattaisiin olisi pentulaatikko saanut uusia asukkaita! Näin meille sitten kävi, että 2 ensimmäistä pentua syntyi meiltä varkain ja kun Tapsa haki minut katsomaan oli 3 pentu jo syntynyt. Kutilla oli tilanne hallinnassa, jotenka meillä oli tilaisuus vain ihastella tätä jännitys näytelmää. (tietenkin minun oli välillä ihan pakko vähän käydä räveltämässä paikalla...:)) Laskimme että ensimmäiset pennut syntyivät joskus klo 23 jälkeen, 3. 23.45 ja neljäs tuli nopeasti perään klo 23.50. Tässä vaiheessa ei vielä pentuja sen kummemmin tarkisteltu, vaan odoteltiin että tilanne alkaisi rauhoittumaan. 5. pentu syntyi klo 00.53 ja numero 6 klo1.11. Tämän pennun kohdalla olin hieman huolestunut kun tämä ei muiden tavoin "rynnännyt" tissille vaan pötkötteli paikoillaan. Vielä 2 tunnin päästä se torkkui ja olinkin varma ettei tämä tästä virkoaisi vaikka yritin sitä tissille opastaa. Iloksemme poju kuitenkin virkosi ja aamulla meni muiden matkassa kuin vanha tekijä. Näiden kuuden pennun jälkeen Kuti osoitti merkkejä että haluaisi mennä ulos tarpeilleen. Tapsa lähti käyttämään Kutin ulkona, ja kyllä ällistyin kun kohta sieltä tultiin pentu kädessä pois...Ei menny tämäkään ihan suunnitellusti, tämä extreme tyttö syntyi klo 1.27 pissareissulla ;) HUH! Tässä välissä olikin pidempi väli ja luultiin että pentuja ei enemää tulisi. Punnittiin syntyneet pennut ja tarkastettiin sukupuolet. 6 narttua ja 1 poika! Ei oltu uskoa silmiämme! Toiveissa oli narttuja joita on varattu 5 kpl ennen syntymää, nyt jos kaikki hyvin sujuisi olisi kaikille haluajille narttupentu :D
Elokuva kuitenkin jatkui klo 4.20 jolloin poika nro8 syntyi ja vielä hännän huippuna ja äänimerkin saatteleman syntyi poika nro 9 klo 4.35. Olo oli sanoin kuvaamaton! Kun pennut soivät tyytyväisinä (onneksi kaikille löytyy oma nisä :)) päätimme malttaa lähtä nukkumaan, olihan minulla aamulla työpäivä. Kaikki näytti rauhalliselta ja Kutilta supistelutkin olivat loppuneet.
Paljon hyvää, mutta jotain huonoakin. Aamulla Tapsa soitti minulle töihin että Kuti oli alkanut käydä levottomaksi ja näyttäisi supistelevan. Ulkoilu lenkin jälkeen se synnytti vielä n. klo 9 kuolleen pojan nro 10.
Nyt Kutin olo muuttui huomattavasti ja se alkoi syödä ja selvästi nauttia pentulaatikossa olosta. Pennuista hän pitää hyvää huolta. Toiset koirat ovat uteliaita pentu huoneen tapahtumista. Kuti ei ole moksiskaan vaikka joku välillä ovelta kuikistelee. Ulkoilemaan Kuti alkoi heti toisten koirien kanssa ja suhtautuu toisiin koiriin kuten ennenkin eli ei ole ylisuojelevainen pentuja kohtaan. Kuti on ulkoisesti palautunut ällistyttävästi 9 pennun kantamisesta. Kroppa on palautunut jo aivan normaaliksi, tämä herättää allekirjoittaneessa hieman kateutta ;)


Eka kuva pentusista


Pennut merkattiin villalangalla kun maali ei pysynyt..:)

Äiti hoitaa

Lila nauttii elämästä

Pennut ovat kasvaneet kovasti ja yli puolet pärjää jo voipaketille.
Tässä vielä kaikkien syntymä- ja 3 vrk:n painot vertailuna
1. Oranssi narttu 420g/ 522g 
2. V.pun narttu 445g/ 535g
3. Lila narttu 460g/ 503g
4. Ruskea narttu 360g/441g
5. valkoinen narttu 410g/ 464g
6. Raita uros 413g/ 468g
7. Sininen narttu 390g/ 474g
8. Keltainen uros 405g/ 501g
9. Vihreä uros 440g/ 524g

Nyt me vain ihastelaan ja nautitaan pennuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti