lauantai 14. heinäkuuta 2012

kevään ja kesän tapahtumia
Kiireinen kevät on aiheuttanut ajanpuutetta ja siitä syystä blogin päivittäminen on jäänyt olemattomiin. Tässä koostetta viimeisten päivitysten jälkeen tapahtuneista asioista.

Roki täytti keväällä 10 vuotta ja sehän tietää ilmaisia näyttelyitä. Rokilla jatkui siis serti- jahti ja sitä varten poika olikin oikein komeassa kunnossa. Ilmoittautumiset lähtivät melkein kaikkiin lähialueiden näyttelyihin. Lisäksi Roki käväisi Flattien erikoisnäyttelyssä ekan kerran.
Rokin näyttelyarvostelut 2012:
Flatti erkkari Hyvinkää 14.4. (10-v synttäreiden kunniaksi ;)) Tuomari Jane Jones Vet-ERI SA
10-year-old dog of correct size. Good head and and expression. Good front constructions and well balanced near quarters. Strong level topline and tailset. Moved well with enthuasism.
Penni ja Roki osallistuisvat myös parikilpailuun ollen siellä Bis-4 pari :D
Teerijärvi 28.4.2012. Tuomari Karl-Erik Johansson Vet ERI SA Vasert PU-2, ROP VET
Utm typ. Glad o vänlig. Vackert maskul. huvud. Mörka ögon. Bra uttryck. Vacker hals o rygglinje. Bra brästkorg. …bra vinklar. Utm rörelser. Utm pälskvalitet. Utm condition.
Kaustinen 29.4.2012 Tuomari Bertil Lundgren Vet ERI SA Vasert PU-3, ROP-VET
Utm. propotioner. Välformat mask huvud, väl i fyllt. Bra hals o skaldra. Tillräckl vinklar. Utm bröstkorg. Stram överlinje. Rör sig vid10 år som en unghund in bra steg. Bra bentstomme o päls.
Pietarsaari 9.5.2012 Tuomari Bjarne Sörensen Vet ERI PU-3 SA, VSP-VET
10-årig veteran av utm typ. Vackert huvud, väl cropped o I god condition. ngt platta tassar, rör sig mycket bra. Utm päls.
Lestijärvi 19.5.2012 Tuomari Raija Tammelin VET ERI SERT ROP, ROP-VET =>FI MVA!!!Maskuliininen, hyvät mittasuhteet ja sopiva koko. Erittäin hyvät päänlinjat ja ilme. Jäntevä ylälinja. Sopiva rungontilavuus. Hyvä luusto ja kulmaukset. Tasapainoiset ja tehokkaat liikkeet. Kinner ahdas takaa. Hyvä karva ja reipas käytös!
Kesäleirin Open Show 30.6 Tuomari Viveca Lahosaari, Super-vet luokkavoitto ;)
Erinomaisen ihailtavassa kunnossa oleva 10v veteraani. Kaunis pää ja ilme. Riittävä kaul, erinom. selkä ja hännänkiinnitys. Sopiva luusto. Erinomaiset kulmaukset takana ja riittävät edessä. Ok rintakehä. Jo hieman kuihtunut lihaksisto. Liikkuu ikäisekseen erinomaisen hyvällä askeleella. Ilo silmälle nähdä tällainen veteraani-herrasmies tässä kunnossa.

3Tavoitteet näyttely-saralla on nyt täytetty. Aika komeeta katsottavaa, kun kaikista näyttelyistä tuli ERI ja SA! Roki sai näy-urallaan 10-varasertiä ennen kuin napsahti, ollaan me sitkeitä ;)!  Oikeastaan enää ei tavoitteita ole koeuralla, vaikka piirinmestaruuteen ja mikäli kunto on hyvä niin, flattimestaruuteenkin ollaan menossa. Nyt koitetaan vaan nautiskella elämästä tästä hienosta koirasta ja tulevasta metsästyskaudesta!
Meillä oli toiveissa saada vielä joskus Rokille jälkeläisiä ja tätä koetettiinkin varmistaa ottamalla Rokista pakastespermaa talteen. Valitettavasti sperma ei kuitenkaan kestänyt enää näin vanhalta koiralta otettuna sulatusta ja nämä haaveet jouduttiin kuoppaamaan. Harmittaa aika kamalasti!

FI KVA & MVA BIEHKAN KAIKU

Sylvi korkkasi näyttely uransa erkkarissa saaden seuraavanlaisen arvostelun:
Slightly strong in head. Good earset, good spring of rib. Very upright in pasterns, moved soundly.  JUN H tuomarina Ann Youens, tästä on hyvä jatkaa ja parantaa.
Sylvi on nyt myös suomen rekkareissa ja terveys tarkastettu. Lonkat olivat hienosti A/A ja kyynärät 0/0, Hiphei ja hurraa! Nyt ollaan harjoiteltu nomeilua ja varsinkin vesijuttuja ja ilmoittautuminen taippareihin on vetämässä ;) Saas nähä miten akkoin käy.Ei Sylvi luonnossa ihan näin pelottava ole...
Bertan kanssa ollaan jonkin verran nomeiltu, lähinnä ohjaus ja markkeerausharjoituksia on tehty. Bertalle odotellaan juoksua ja päänupin kasvamista. Laumaeläimenä kasvaneella Bertalla ei vielä itseluottamus riitä yksinollessa ja kun tarvitsisi uskaltaa tehdä esim.hakua ilman mammaa. Uskoisin että tuon ”ongelman” saa kuntoon kun ikää tulee lisää mittariin. Bertta on oikea vesi-peto, ihan kuten Kutikin oli kakarana. Ihana, luonnon lapsi oikein ;)
Kuti on käynyt nome kokeissa saaden AVO3-tuloksen Ylikiimingissä. Arvostelu on vielä maailmalla, joten se tulee myöhemmin J. Treeneissä Kuti on alkanut menemään kivasti ja parit kokeet on edessä tälle vuodelle. Kutilla on ollut paljon työtehtäviä, jotenka päätimme että ihan mahdottomia ei aleta sen kanssa starttaamaan. Työkoirana Kuti on osoittanut olevansa oikein pätevä.

kuti ja Bertta
Maailmalta sen verran että Kutin veli Kusti sai VOI-1 tuloksen! Onnea vaan vielä Jorille ja Kustille!

Kesällä pitää myös muistaa uida...

...Ja ajaa traktorilla!
Mukavaa kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti