tiistai 6. syyskuuta 2011

Pentutestailua




Meijän Tapsa oli päivällä rakentanut pennuille tämmösen "huvipuiston"! Kyllä nyt kelpaa pentujen ihmetellä maailmaa ja leikkiä (tuon lankusta tehdyn "silta" kyllä madallutettiin heti alkuunsa ennen testailuja..) Aitauksesta löytyy erillaisia maastonmuotoja, reilu mäki ja kalliota, tunneleita, erillaisia tasoja, vaneri silta joka notkuu leluja ja hieno uima-allas :) "Vempaimet" olivat heti kovassa käytössä, eikä uudet asiat tuntuneet jännittävän penneleitä.


Pennut ihmettelevät yön aikana aitaukseen ilmaantuneita vempaimia

Tarkoituksena on tällä viikolla näyttää pennuille riistaa ja tehdä vähän muitakin testejä pennuille. Luvassa on loppuviikosta metsäretki ja ehkä autoiluakin, tai ehkä se siirretään vähän myöhempään :)
Tuntuu vaan että pentujen välille on kamala vaikea saada eroja, niin reippaita ja rohkeita ovat joka ikinen. Vielä on meidän omakin pentuvalintamme avoinna. Viikko sitten tuntui että pentujen väliltä löytyisi jotain eroja, mutta taas tällä viikolla erot ovat pienetyneet melkein olemattomiin..Tästä taitaa tulla vaikea valinta, tai sitten on vaan luotettava omiin intuitioihin jos muukaan ei auta ;)

Notkuvaa kulkusiltaa ihmettelemässä

Isona tunnelina toimii vanha roskis, kiva paikka :)

Mäessä saa huurrjat vauhdit!
Multaa kiviä, juuria ...

ja kahluuallas!

Pennut ovat myös tutustuneet Roki-pappaan ja Sylvi -"tätiin". Varsinki Sylvi viihtyy vähän liiankin hyvin pentujen seurassa (siis melkein heti kun selkänsä kääntää Sylvi retkottaa pentujen kanssa). Sylvi leikkii pentujen kanssa sievästi, mutta tahtoo herätellä nukkuvia pentuja kuonolla tökkimisellä, joten näitä vierailuja on rajoitettu. Keskenään pennut leikkivät jo aika rajusti ja äänekkäästikin välillä. Selkeästi on havaittavissa ilta ja aamu-virkut eli toiset tapaa leikkiä iltaisin ja toiset sitteen aamuruokailun jälkeen :)

Pennut syövät nyt vaan kylmää ruokaa ja ovat saaneet hieman tavillista kotiruokaa lisukkeena. Pillin soidessa koko porukka ryntää syömään. Kuti imettää pentuja enää seisaalteen, mutta se ei pentuja haittaa ;) Kuti paralla ei ole kahta puhetta haluaako imettää vai ei.
Pennut ovat nyt saaneet 2 matokuuria ja kynsiä leikataan viikottain. Myös siisteys-asiat ovat menneet hyvään suuntaan, nyt makuupaikka pysyy aika puhtaana ja tarpeet tehdään sanomalehden päälle ja ulos :) Kunhan pennut vielä vähän kasvavat alamme käyttämään heitä ulkona aina ruuan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti