keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Uusi vuosi 2012 ja ihan uudet kujeet

Kirjoittelussa onkin ollut iso tauko. Syksyllä pentujen myötä taisin olla niin ahkera, että nyt on pitänyt ottaa aikaa muulle elämälle. Tosin, eipä koira ihmisten elämässä näin keskellä talvea juuri mitään tapahdu...tai niin ainakin luulimme:
Viime vuoden viimeisinä päivinä Sylvi oli muiden koirien kanssa aamu pissalla ja kohta seisoi pihalla 3:lla jalalla. Etujalka vaikutti tosi kipeältä eikä Sylvi halunnut varata sille ollenkaan. Viikonvaihteen vuoksi kärvistelimme maanantaihin kotona Rimadylin ja tassusiteen turvin. 2.1.Sylvin jalka kuvattiin äänekoskella ja diagnoosina oli molempien luiden murtuma ranteen yläpuolelta. Toinen luista oli kokonaan murtunut ja toinen puoleen väliin saakka :( Eipä ihme että jalka oli kipeä! Onneakin oli, murtuma kohta oli siisti ja melko hyvin paikoillaan ja jalka olisi saattanut tulla kuntoon pelkällä kipsauksellakin. Itse en halunnut ottaa jalan kanssa mitään riskejä ja kun leikkaus lyhentäisi jalan kuntoitumisaikaa ja parantaa toipumisennustetta ei juurikaan tarvinnut miettiä vaan Sylvin jalka leikattiin 3.1 Oulussa. Nyt siis kenkkastaan ja yritetään pysyä aloillaan. Onneksi haava näyttää paranevan hyvin ja kohta onkin jo tikkejen poistoa edessä. Ainoastaan  huolestuttaa on kipsin etukappaleen hankaaminen jalan yläosaan jota Syltty tietenkin nuolee...Ehkä meillä sittenkin on vielä edessä "pömpelipää" vaihde, kun tähän saakka mentiin ilman sitä. Tietenkin nuoren koiran liikkuvainen meno aiheuttaa myös harmaitahiuksia sekä virikkeiden järjestäminen potilaalle. 3 viikonpäästä on kontrolli käynti Oulussa ja sitten tiedetään minne suuntaan ollaan jalan kanssa menossa. Näin olle Sylvin näyttely debyytti Kajaanissa jää meiltä väliin ja siirtyy hamaan tulevaisuuteen.
Toivotaan toivotaan että kaikki nyt menis niinkuin pitää!

Kutin,Rokin ja Bertan kuulumisia myös hiukan: Kuti on haistellut homeita ja on kovasti edistynyt pentujen jälkeen. Myös Nomea Tapsa on treenannut hiukan ja ihan kivasti on mennyt. Tapsallaa lienee jotain tavotteita Nome-puolella ensi kesäksi, varsinkin kun viime kausi jäi kokonaisuudessaan väliin :)

Roger voi hyvin ja pääsee aina välillä mukaan treenailemaan. Tossa ennen joulua pidettiin Sylvin kanssa riistatreenit ja aiheutettiin sille mustasukkaisuus kohtaus tipusten kanssa Rokin avustuksella. Nykyään Rokista Bertta on ihan ok. Rokin kanssa on suunnittelilla näyttelykehien valloitusta (mikä on jatkunut nyt vuodesta 2005 :)) kun hän 14.4 täyttää 10v ja päästään sitten ilmaiseksi näytelmiin.

Bertta=Beto on melkoinen riiviö. Se varastelee, kaivelee, nyppii, repii, puree ja on aivan mahdottoman ihana :) Ehkä tuo pureminen loppuu nyt kun hampaat on vaihtuneet, ja toivotaan että se joskus lopettaa tuon terrorisoimisenkin :) Onhan sillä nyt tylsää kun Sylvi ei remua sen kanssa. Bertta on ihan mahdottoman kiinnostunut riistasta ja sillä vaikuttaisi olevan omaa tahtoa ihan roppakaupalla. Lenkilläkin se huitelee tiesmissä jäniksen jälkien perässä tai kaivelee myyriä tai muita elukoita ojan penkoista. Jotenkin tulee tuo Roki- papan metsästys vimma mieleen :) Muutamia noutoja ollaan tehty ulkona, mutta kaikin puolin Bertan kanssa on edetty erittäin hitaasti ja varmasti. Bertta on kasvanut hyvin ja siitä näyttäisi tulevan ihan nätti likka. Eiköhän siitä Betosta tule vielä kelpo koira !

Muut pennelit:
Ava on käynyt meillä useaan otteeseen kyläilemässä. Ava vaikuttaa rauhallisemmalta kuin Bertta. Omistajiensa mukaan keskittymiskyvyssä on vielä tekemistä (no kelläpä sitä olisi tarpeeksi siis keskittymiskykyä). Avakin on harjoitellut noutamista ja tottelevaisuutta.

Hippua nähtiin marraskuussa. Se kooltaan suuri ja karvainen :) Liekö tullut isäänsä :) Hippu on tosi rauhallinen ja kiltti. Hipusta lisää loppukuusta kun se tulee meille viikonloppu hoitoon loppukuusta.

Pojat Junnu, Veikka ja Rokka ovat vilkkaita poikia ja päässeet harrastamaan omistajiensa kanssa. Kuviakin olen saanut s-postiini :) Pojat vaikuttavat oikein mukavilta! Tosin kyllä nekin taitavat osata nämä pentujen metkut ;) Sukkia on syöty ja ruokaa varastettu...

Sini laittoi ihanan joulukortin omistajiensa kautta. Sini on kuulemma helppo ja kiltti-tyttö.

Luna osaa kuulemma myös ruuanvarastamisen jalon taidon. Muutoin Luna on tosi rauhallinen ja kiltti.

Tästä tulikin mieleen että ainóastaan Vikistä ei olla kuultu vähään aikaan, eli taitaa olla puhelinsoiton paikka :)


MUKAVAA JA TAPAHTUMARIKASTA VUOTTA 2012 NOUTAJIEN PARISSA !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti